Het is heerlijk om te zingen, het hart gaat open, de energie gaat weer vrijuit stromen.

Samen mantra’s zingen brengt vreugde. Het maakt me steeds weer bewust van stilte en vrede in mezelf.

Blijheid uitstralen en mensen inspireren zijn mijn kracht. Samen zingen en mediteren geeft mij vreugde. Anita Moana Oosterhuis

In 2008 heb ik zelf mogen ervaren wat mantra zingen met je kan doen. Ik werd me er van bewust dat hetgeen waar ik mijn hele leven al naar zocht, in mijzelf ligt.

Nadat ik eerst enkele jaren mantra avonden bezocht, heb ik sinds 2011 samen met Moana en anderen, diverse mantra avonden mogen begeleiden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dankbaar ben voor elke gelegenheid, om via het begeleiden van mantra zingen, een bijdrage te mogen leveren aan mijn eigen proces en dat van anderen. Ik wens je vrede, liefde en harmonie toe en kijk uit naar onze eerste ontmoeting tijdens een mantra avond. Krishna Prem

Eén van mijn grootste passies ligt bij de muziek. Muziek luisteren en muziek spelen. Tot 2 en half jaar geleden soms met andere maar voornamelijk alleen. Verschillende instrumenten leren bespelen door gewoon te spelen en me te laten leiden door de klanken en de energie. Voornamelijk alleen, omdat ik onbevangen, in het nu en op mijn gevoel muziek wilde maken, niet in de weg gezeten door noten of regels. De muziek leren kennen door het te spelen. De energie, de emotie die muziek is, is voor mij het belangrijkste. Hoe de energie door me heen stroomt en me zo dicht bij mijn ware zelf brengt.

Met de ontdekking van Mantra muziek voelde ik de energie nog sterker. De eeuwenoude boodschap geeft het een diepere betekenis voor mij.

Ik was dus heel blij toen ik twee en half jaar geleden Krishna Prem en Anita Moana tegenkwam met hun mantra bijeenkomsten. Een trommel die er lag was snel opgepakt. Ik merkte dat de combinatie mantra, de instrumenten, zingen en de gebundelde energie van de groep telkens weer een krachtige, positieve energie geeft die je oplaad en de weg naar jezelf heropent.

Een trommel werd gekocht en een oude liefde herontdekt …. Hans Neumann

“Blijheid uitstralen en mensen inspireren zijn mijn kracht”

“een bijdrage mogen leveren aan mijn eigen proces en dat van anderen”

“Hoe de energie door me heen stroomt en me zo dicht bij mijn ware zelf brengt.”

Sinds 2009 bezochten wij (Krishna Prem en Moana), ieder afzonderlijk, op de donderdagavond de mantra avond in de kapel van het voormalige klooster in Renkum. Beiden vonden wij het fijne avonden. Helaas besloot de bestaande muzikantengroep, na 11 jaar, te stoppen met het geven van mantra avonden. Wij waren beiden geraakt door het besluit en bespraken de mogelijkheden. We besloten om zelf door te gaan met zingen en mochten van de eigenaresse gebruik blijven maken van de kapel.

Moana startte vanaf dat moment met gitaar spelen en Krishna Prem op een Indiaas harmonium. Wekelijks oefenden we samen en beleefden er veel plezier aan. Ondertussen werd het muziekspel steeds beter. Ook krijgen we dat jaar hulp van Saraswati en Gauri (leden van de voormalige muzikantengroep). Zij leerden ons veel over het zingen en spelen van mantra’s.

Doordat de kapel in 2012 van eigenaar veranderde gingen we op zoek naar een nieuwe locatie. We konden terecht in Huis van Heelheid te Heelsum en na die zomer verzorgden wij daar zelf mantra avonden. In 2014 kwam Hans op één van onze mantra avonden en pakte het aanwezige trommeltje en liet het niet meer los. Het duo, blijvend versterkt, werd een trio.  Eind juni 2015 sloot Huis van Heelheid in Heelsum haar deuren. We gingen op zoek en bleken weer terecht te kunnen in de kapel in Renkum. Omdat het pand (klooster en kapel) in maart 2017 in de verkoop ging, moesten we weer op zoek naar een nieuwe locatie. Vanaf februari 2017 verzorgden we onze mantra avonden in de Bernulphuskapel in Oosterbeek. Al snel werd deze locatie te klein door het aantal bezoekers. Vanaf augustus 2017 verzorgen wij onze mantra avonden in Lebret in Oosterbeek. Een prachtige locatie met voldoende parkeergelegenheid. We spelen hier in de grote zaal en hebben voldoende ruimte om verder te groeien.

Ook spelen we steeds vaker met andere muzikanten samen bij Blue Star Holland.

Ook maken we deel uit van de Kirtan band ‘Sangita Sara’ (betekent essentie, muziek, samenzang in harmonie).

Met Sangita Sara organiseren we regelmatig prachtige Kirtan avonden in de regio.

Sangita Sara

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang informatie van Guru-Ohm per e-mail!

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief zoals omschreven in onze privacyverklaring

Je hebt je succesvol aangemeld!

X